Kahvaltılarınızı çeşitlendirmek aslında sandığınızdan daha kolay. Pratik krep tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler her zaman evde bulunan temel malzemelerden başka bir şey değil!

(4 kişilik)

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Pratik Krep Tarifi Püf Noktaları ve Pişirme Önerisi

Krep yaparken en çok sorun yaşanan konulardan biri özellikle döküm tava için yapışma sorunudur. Döküm tavada yapışmadan krep yapmak aslında püf noktaları bilindiğinde oldukça basit. Şimdi hazır olun; hem tam kıvamında hem de yapışmadan nasıl krep yapacağınızı çok basit püf noktaları ile öğreneceksiniz!

  1. Döküm tava bilinenin aksine krep pişirmek için harika bir tercihtir. Kısa sürede yüksek sıcaklıklara çıkarak ısıyı uzun süre muhafaza eder. En lezzetli ve hızlı krep tariflerini döküm tavada yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken krep harcını koymadan önce döküm tavanızın doğru ısıda olmasıdır. Yeterli ısıya ulaşıp ulaşmadığını test etmek için tavanın hem orta hem kenar kısmına birkaç damla su damlatın. Her yerinde eşit olarak buharlaşıyorsa tavanız harika krepler için hazır demektir!
  2. Harcı hazırlarken kullanacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekmektedir.
  3. Unu eklemeden önce mutlaka birkaç kez eleyin. Pankek harcının aksine krep harcının pürüzsüz bir yapıda olması gerekmektedir. Mümkünse karıştırmak için el blenderı kullanın.
  4. Krep harcını dinlendirmeniz gerekmektedir. Vaktiniz varsa 1 saat hatta bir gece önceden harcı hazırlayabilirsiniz.
  5. Tavanızı yağlarken sıvı yağ tercih etmelisiniz. Tereyağı yüksek ısıya dayanıklı olmadığı için doğru bir tercih olmayacaktır. Mutlaka bir fırça yardımıyla tavanızı yağlayın. Böylece her yerinin eşit bir şekilde yağlandığından emin olabilirsiniz.